MRSA

Af journalist Thomas Møller Larsen, iBureauet/Dagbladet Information. Oktober, 2014.


Mellem 6.000 og 12.000 danskere vurderes i efteråret 2014 at være smittet med den resistente stafylokokbakterie MRSA CC398, også kaldet svine-MRSA. Hvis man bliver smittet, men i forvejen er rask, fører bakterien sjældent til store problemer. Men hos svækkede personer kan den føre til alvorlige infektioner.

Svine-MRSA er del af en voksende gruppe af sygdomsfremkaldende bakterier, som ikke kan slås ned med traditionel antibiotika. Bakterierne muterer og bliver stadig mere resistente over for antibiotika. Det skyldes – på paradoksal vis – den udbredte brug af antibiotika i sundhedssystemet og i landbruget.

Her forklarer forskningsleder på Klinisk Mikrobiologi på Odense Universitetshospital, Hans Jørn Kolmos, forskningsleder på Klinisk Mikrobiologi på Odense Universitetshospital, hvor svinebakterien, MRSA, stammer fra, hvordan den har udviklet sig, og hvad man kan gøre ved den.