Gensplejset mad - historisk baggrund

Af bibliotekar Karen Carlsson, DBC. 1999.


I Danmark har der de sidste år været en betydelig offentlig debat om gensplejsning og anvendelse af gensplejsning til produktion af fødevarer. I midten 1980'erne var der en tilsvarende debat, da danske medicinalvirksomheder ansøgte om tilladelse til at producere insulin og andre medicinalprodukter ud fra gensplejsede mikroorganismer i lukkede systemer.

Dengang førte debatten til at Danmark fik verdens første lov om miljø og genteknologi i 1986. Den generelle skepsis i befolkningen over for gensplejsning især anvendt i landbruget og i fødevaresektoren er ikke kun udbredt i Danmark, men også i andre europæiske lande.

Tilmeld faktalink nyheder

Tilmeld dig nyheder om 

Faktalink

 

Artikler på vej

 

  • Truede dyr (Faktalink light)

  • Middelalderen 

  • Romerriget

 

Aktuelle temaer

USA

1970'erne

Kvinde

Terrorisme

EU og Europa

It og samfund

Klimaforandringer og grøn omstilling

Kampen om Afghanistan

Menneskerettigheder under pres

Mad og mennesker

   

Tips til analysen

 

Hent introfilm om Faktalink

 

Ny intro-film til Faktalink

 

 

Kontakt os

DBCs kundeservice